Charles Oliveira vows to ‘make history’ against Dustin Poirier or Conor McGregor: ‘A new era has begun’

Charles Oliveira vows to ‘make history’ against Dustin Poirier or Conor McGregor: ‘A new era has begun’

Charles Oliveira pésta saminggu saatos uih deui ka Sao Paulo, Brazil, salaku juara kelas ringan UFC énggal saatos ngaluarkeun Michael Chandler di UFC 262 di Houston. Nalika anjeunna neraskeun latihan di Chute Boxe Diego Lima, « do Bronx » netepkeun fokus na kana naon anu salajengna di divisi 155 pon.

Dina wawancara sareng MMA Fighting dinten saatos janten Brasil kadua anu kantos ngaku emas ringan UFC, Oliveira ngabahas gambar judul ringan, saurna anjeunna ngarepkeun nyanghareupan juara Dustin Poirier vs. Conor McGregor 3, naha anjeunna henteu percanten kalangkang Khabib Nurmagomedov langkung lami dina kakuasaanna, sareng seueur deui.

Pariksa wawancara lengkep di handap ieu.

Anjeun kantos nyarios kumaha istiméwa pikeun anjeun kéngingkeun gambar dina sabuk UFC, sareng anjeun parantos tiasa uih deui ka Brasil sareng éta. Naha éta langkung saé tibatan anu anjeun impikeun?

Langkung saé tibatan anu diarepkeun, adi. Jalan langkung saé. Abdi resep pisan kana sagala rupa anu lumangsung dina kahirupan kuring, cara kajadian. Abdi bersyukur ka Gusti anu parantos masihan kuring sadayana. Bayangkeun ieu, jalma anu nyebut kuring Ayrton Senna énggal. Ngadangu éta, lalaki, éta hebat pisan. Jalma anu nyebut anjeun Ayrton Senna énggal. Jalma baheula nyarios yén aranjeunna henteu kantos ngaraos bungah pisan sareng émosina. Abdi leres-leres bersyukur sareng bahagia.

Ngayakeun parade kajawaraan di luhur treuk pemadam kebakaran mangrupikeun perayaan klasik anu biasana urang tingali di Brazil nalika urang meunang Piala Dunia maén bal, tapi urang henteu sering ningali di MMA. Jose Aldo sareng Anderson Silva janten juara UFC parantos lami, Amanda Nunes mangrupikeun juara dua divisi, tapi aranjeunna henteu pernah ngalaman sapertos kieu. Naha anjeun pikir anjeun béda?

Guilherme, kuring bakal jujur ​​sareng anjeun. Kuring terang seueur jalma resep kuring kusabab kuring sering deukeut sareng jalma-jalma. Abdi anu ngajawab pesen dina Instagram sareng Facebook, tapi kuring henteu kantos ngarepkeun janten sapertos kieu. Kuring parantos ngagaduhan pesen, jalma nyarios yén aranjeunna henteu kantos ningali bapakna nangis sateuacanna sareng aranjeunna nangis sapertos murangkalih. Kuring kantos nguping [palatih Diego] Lima nyarios yén kuring sapertos Ayrton Senna énggal pikeun lalaki anu kuring aya di jero sareng di luar penjuru, tapi éta Lima nyarios. Pikeun nguping jalma sanés nyarioskeun éta … Abdi émut aya dina treuk pemadam kebakaran sareng nyarios sareng adi kuring, « Tingali seueur jalmi, manusa. » Kuring ngan ukur calik sareng mimiti nangis. Parade eureun di hareupeun gim kuring sareng dimana waé kuring ningali, beuki seueur jalma. Kuring ngan ukur kudu muji sukur ka Allah pikeun kasempetan ieu sareng kéngingkeun kuring masihan ieu ka Brasil dina waktos anu saé anu urang teraskeun, nyerat nami abdi dina buku sajarah UFC, sareng ngagaduhan hal anu teu ngagaduhan nami hébat anu sanés . Sababaraha urang sumping ka kuring sareng nyarios, « Man, anjeun juara masarakat. »

Naha anjeun duka yén ieu kajantenan nalika pandemi maka UFC henteu tiasa nyatana acara di Brazil sareng anjeun salaku juara dina waktos ayeuna?

Abdi henteu mikir sapertos kitu. Sadayana kajadian dina waktos Gusti sareng kajantenan dina waktos anu sesah ieu janten kuring tiasa masihan aranjeunna sakedik kabagjaan – henteu ngan ukur pikeun urang Brasil tapi sadayana di sakumna dunya anu ngalaman dina waktos anu sesah ieu. Kuring yakin urang caket pisan janten deui normal deui sareng kami pasti bakal tiasa gelut di Brazil sareng ngarangkep arena deui.

Naon léngkah salajengna pikeun anjeun? Seueur pejuang mutuskeun nyandak sababaraha waktos istirahat pas aranjeunna janten juara. Naha anjeun ngarencanakeun ngalakukeun éta, atanapi anjeun ngan ukur hoyong UFC nyarios saha anu salajengna sareng ngabariskeun aranjeunna?

Lalaki, nyata, kuring parantos ngantosan mangtaun-taun dugi ka dieu, sareng di dieu kuring. Kami bakal kerja keras ngajaga pamaréntahan ieu kanggo waktos anu lami. Saur sadayana terang urang bakal ngantosan Conor sareng Dustin [tarung] sareng anu nangtang salajengna nyaéta saha waé anu meunang. Kuring bakal balik latihan panon éta, ngantosan lawan salajengna. Kuring bakal ngaraos wanoh, momen unik dina kahirupan kuring, sareng ngantosan gelut ieu kajantenan ningali saha salajengna.

Dana White henteu acan kaluar sareng sacara resmi ngumumkeun yén anu juara dina gelut éta dina 10 Juli bakal salajengna salain tapi jelas yén éta mangrupikeun léngkah salajengna ngémutan aspek bisnis sareng ogé Poirier ditawarkeun ditembak heula tapi milih trilogi McGregor.

Abdi pikir kitu. Teu aya seueur anu tiasa aranjeunna laksanakeun [lian ti éta], teu aya tempat anu mana. Sigana mah éta perjuangan, janten kuring bakal ngantosan sareng ningali naon anu kajantenan. Abdi resep wanoh, tapi kuring moal lirén latihan.

Anjeun parantos nelepon gelut sareng McGregor salami mangtaun-taun ayeuna, sareng anjeunna ngaliwat kana média sosial pikeun ngagoda gelut sareng anjeun pas anjeun ngéléhkeun Michael Chandler. Naha anjeun ngagaduhan perasaan éta, sapertos, « Oh, kumaha tabélna tos? »

Henteu Kakang, kuring teu gaduh perasaan nanaon [seuri], abdi ngan ukur resep wanoh. Sadayana terang yén kuring budak anu satia. Tingali, dunya sapertos roda Ferris. Hiji dinten anjeun di luhur, dinten énjing anjeun turun. Kuring parantos nelepon aranjeunna sadayana nalika kuring turun sareng teu aya anu hoyong. Éta sadayana nuju nelepon kuring kaluar ayeuna. Sapertos anu kuring carioskeun, éta waktuna kuring. Hayu urang antosan sareng tingali naon anu lumangsung sareng dimana urang angkat ti dieu.

Naha saur anjeun anjeunna ngéléhkeun Poirier di UFC 264?

Lalaki, éta bakal janten gelut hébat. Jujur, ka kuring, henteu masalah. Saha anu meunang, kuring terang éta bakal janten gelut anu hébat. Teu aya bedana pikeun kuring. Hayu urang antosan. Sapertos anu kuring carioskeun, dunya mangrupikeun kabayang Ferris. Hayu urang tingali aranjeunna gelut sareng tingali saha anu meunang.

Beda anu paling ageung antara duanana nyaéta gaji, leres? Gelut sareng McGregor panginten langkung seueur dijual.

Leres, leres pisan. Sadayana terang éta. Saha waé anu merjuangkeun Conor [kéngingkeun] langkung seueur artos tungtungna, tapi kuring henteu kantos bajoang dina UFC mikiran artos. Kuring kantos mikir ngeunaan gelut sareng ngajantenkeun kajadian sareng kuring moal ngarobah sirah ayeuna. Pikeun kuring, saha waé anu sumping [merjuangkeun kuring], hébat. Upami Conor sumping, sadayana terang yén éta bakal janten gelut anu hébat sareng seueur artos anu lebet. Upami Dustin sumping, éta ogé gelut anu ageung sareng artos anu saé – sanés artos, tapi ogé artos anu saé. Teu aya bedana pikeun kuring.

Naha anjeun gaduh karesep dina hal tangtangan gaya-wicaksana pikeun karir anjeun?

Kuring henteu kusabab duanana nami ageung, aranjeunna duanana panarajangan. Kuring kedah ati-ati sareng damel dina nangtung kuring. Aranjeunna duanana pejuang anu saé sareng kami bakal bajoang ngadamel sajarah. Kami terang Conor ngajual langkung seueur, Conor langkung seueur bisnis sareng sagala kakuatanana, tapi, sapertos ceuk kuring, kuring henteu kantos merjuangkeun artos. Kuring moal ngarobah hina sareng hormat kuring ayeuna.

Para pembuat odds ngaleupaskeun odds pikeun gelut poténsial ngalawan Poirier sareng McGregor, sareng anjeun janten underdog dina kadua skénario. Naha éta ngaganggu anjeun? Naha anjeun ngarasa aranjeunna tetep henteu masihan anjeun hormat anu anjeun pantes?

Henteu, éta ngajadikeun kuring bagja. Abdi resep janten underdog. Abdi angkat ka dinya sareng ngabuktikeunana. Lanceuk, kuring parantos nyiptakeun sajarah ti saprak kuring asup ka UFC. Unggal jalma nyarios yén kuring henteu tiasa ngalakukeun hiji hal, kuring indit ka dinya sareng ngabuktikeun aranjeunna salah. Nalika aranjeunna masihan kuring batur sareng nyarios yén aranjeunna bakal ngaluarkeun kuring, kuring ngabuktikeun aranjeunna salah. Unggal-unggal aranjeunna nyarios yén batur bakal ngetrokan kuring, aranjeunna tungtungna keok kana suku sareng némbak pikeun ngaleupaskeun. Kuring ningalikeun seuneu, kakuatan ketukan kuring. Kuring gé nyaritakeun ieu, janten underdog atanapi « man of the hour » teu aya bédana pikeun kuring. Anu penting nyaéta naon anu tiasa anjeun laksanakeun di ditu. Unggal anjeun lebet aya 50-50 sareng saha waé anu ngagaduhan strategi pangsaéna sareng langkung siap-siap bakal meunang.

Hal anu saé pikeun janten underdog nyaéta masihan langkung seueur kauntungan pikeun anu percanten sareng yakin ka anjeun, leres?

Éta ngeunaan kawani. Saha anu percaya sareng wani nempatkeun taruhan ngajantenkeunana kajantenan. Jalma-jalma nelepon kuring naroskeun [perkawis éta] sareng kuring nyarios, « Man, upami anjeun wani nangtoskeun, laksanakeun. » Unggal-unggal kuring kedah bet, kuring bet dina underdog. Anjeun kedah wani.

Naha anjeun nampi seueur telepon ti rerencangan naroskeun naha aranjeunna kedah nangtang ka anjeun?

Sadaya waktos. Babaturan kuring nelepon kuring nyarios, « Lanceuk, kuring bakal bet ka anjeun. Naha anjeun bakal meunang?  » Kuring sok nyarios, « Man, hayu atuh béjakeun ieu, éta tarohan sareng ngeunaan kawani. Naha anjeun gagah pikeun bet? Upami anjeun, lakukeun.  » Lanceuk, teu aya anu bet ka kuring teras masihan kuring artos. Pikeun gelut ieu, [babaturan] nyarios yén anjeunna bet hiji, dua rébu dolar ka kuring sareng nyarios yén anjeunna bakal masihan artos upami kuring meunang. Naha aya anu kantos masihan artos ka kuring? Henteu. Upami anjeun ngéléhkeun, anjeun bakal meunang nyalira. Tohan mangrupikeun kaulinan anu wani. Tingali kana kuda-kuda kuring. Atuh bet nalika aranjeunna balap. Kuring boga kawani pikeun ngalakukeun éta sanajan aranjeunna underdogs. Nami gim nyarios sadayana, éta maen judi.

Sareng anjeun panginten badé ngahasilkeun langkung seueur artos dina UFC salaku juara ayeuna kumargi juara biasana ngagaduhan dompét anu langkung luhur sareng kéngingkeun bagian tina gajian-per-view. Dupi anjeun parantos ngabahas perjanjian anyar sareng UFC?

Charles ngan ukur hariwang ngeunaan gelut, latihan sareng kerja keras. Ngeunaan artos sareng karir, kuring ngantepkeun sadayana kana panangan manajer kuring, [Jorge Patino] « Macaco, » sareng kuring percanten ka anjeunna 100 persen. Kusabab kitu éta jalan, salapan sakaligus, sabab kuring henteu hariwang ngeunaan artos, sabaraha anu bakal kuring hasilkeun, upami aya bayar-per-view atanapi henteu … Aranjeunna salawasna kéngingkeun tawaran anu paling saé pikeun kuring.

Anjeun juara kelas ringan UFC anyar tapi seueur jalma masih ningali anjeun dina kaayaan Khabib Nurmagomedov pikeun sadayana anu parantos dilakukeun sareng cara anjeunna angkat tina olahraga, kanyataan yén Dana White keukeuh anjeunna bakal datang deui. Naha anjeun pikir anjeun kedah ngalakukeun hal pikeun ngajantenkeun aranjeunna mimiti ningali anjeun salaku juara anu leres?

Seueur jalma nitah kuring nganggo kaos némbak ka [Nurmagomedov] atanapi nyarios ngeunaan anjeunna tungtungna. Khabib mangrupikeun juara anu hadé, 29-0, sareng pantes dipasihkeun di dunya. Anjeunna lebet sareng teras dominan ku gaya na. Anjeunna pensiunan kusabab bapakna tilar dunya, sareng anjeunna pantes langkung hormat kusabab éta. Anjeunna sumpah ngeunaan kuburan bapakna anjeunna henteu bakal merjuangkeun deui sareng upami kedah dugi ka kuring nyarioskeun naon pikeun anjeunna deui, anjeunna bakal tetep pensiunan. Sadayana bakal resep ningali gelut ieu, tangtosna. Kuring ogé resep ningali gelut ieu, tapi kuring henteu ningali diri dina kaayaan na. Cenah anjeunna keok sadayana di divisi tapi anjeunna henteu pernah ngalawan kuring, janten anjeunna henteu tiasa nyarios yén anjeunna ngéléhkeun sadayana. Tapi anjeunna keok sadayana anu diperjuangkeun. Anjeunna pantes sadayana hormat di dunya. [Tapi] juara ringan énggalna nyaéta Charles Oliveira, saha waé anu sumping pikeun ngarengsekeun jalma. Warisan anyar parantos dimimitian dina babagian ringan. Naon anu dilakukeun ku Khabib dugi ka ayeuna 100 persen ngajentul, jalma anu hormat, tapi era anyar parantos dimimitian. Warisan anyar. Charles Oliveira.

Sources :